D.O.Navarra este recunoscuta prin vinurile sale rosé, elaborate dupa metoda traditionala de“scurgere”, separare a mustului prin cadere libera. Vinuri cu o culoare vie de roz capsuniu, datorita timpului de macerare de aproximativ 12-24 de ore, o macerare la rece pentru a extrage mai bine acele arome de fructe si flori, mai delicate si mai fine. Doar ca nu am avut eu norocul sa gasesc acele vinuri, ba mai bine zis chiar cele din tabara mai slaba, asa ca le voi dedica doar o pagina acestora si poate data viitoare reusesc sa pun mana pe ceva exemplare mai bunicele.
CASTILLO DE OLITE, GARNACHA
Zona de
Origine:
D.O. Navarra
Tip de
vin: Rosé
An: 2011
Soi de
struguri:
Garnacha
Gradalcoolic:
13.5%
Pret: 2.14 Euro
Examen visual:Culoare
intensa de roz capsuniu cu tonuri spre mov . Limpede si cristalin.
Examen olfactiv: Nas mult mai intens de cirese si visine
foarte coapte.
Examen gustativ: In gura este rotunjor, ceva neutru, post-gust mediu de fructe rosii, simplu si
corect.
Un vin fara pretentii si de la care nu poti cere mai
mult, poate insoti masa de zi cu zi fara prea mari pretentii.
GRAN FEUDO 2011
Zona de
Origine:
D.O. Navarra
Tip de
vin:
Rosé
An: 2011
Soi de
struguri:
Garnacha Tinta
Gradalcoolic: 13%
Crama: Bodega
Julian Chivite Marco
Pret: 3,40 Euro
Examen visual:Culoare medie de roz capsuniu cu tonuri zmeura.
Limpede si cristalin.
Examen olfactiv:In nas
este cam slab, cu arome de capsuni, mar verde si ceva citrice si cam
atat, as adauga ca este cam redus, senzatia ca nu a fost separat la timp de
drojdii.
Examen gustativ: Intra usor, in gura este cam insipid, subtirel si verde.
Servire
si Gastronomie:
Temperatura optima de serviré: 8-10°C.
Pe sticla spune ca este ideal
pentru a insoti orezuri, paste, legume, peste si carnuri albe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu