duminică, 22 aprilie 2012

CAYUS SELECCIÓN 2009


    Dupa cum va veti da seama am o slabiciune pentru un anumit tip de vinuri si ¡Voilá ici! Un monovarietal Garnacha, un soi de struguri ce produce vinuri de o culoare medie, cu arome intense specifice de fructe maturate, tanini amabili si ceva dulcii, semn al unei recolte tarzii.

Zona de Origine: D.O. Campo de Borja
Tip de vin: Rosu              
An: 2009
Soi de struguri: Garnacha 100%
Grad alcoolic: 15%
Crama: Crianzas y Viñedos Santo Cristo de Ainzón
Pret: 12.5 Euro

Examen  visual: Culoare rosu rubiniu cu usoare tonuri de violet,  dar si unele lacrimi dense si colorate lasate pe pahar. Limpede si cristalin.
Examen  olfactiv: Nas intens predominat de fructe de padure, zmeura, fragute, smochine, dar se face resimtita si trecerea lui prin barica (9 luni) cu acele arome  bine integrate de lemn prajit, condimente, cafea,  ceva note lactice si ceva alcool.
Examen  gustativ: Intra cu eleganta, corpulent si voluminos, cu tanini vigurosi dar agreabili, cu o buna aciditate. Stiu ca gradul alcoholic de pe sticla sperie dar va pot spune ca nu se simte alcoolic, deoarece are un bun echilibru intre alcool-corp-aciditate ceea ce il face atractiv si interesant.Post-gust persitent de fructe maturate si vanilie. Si nu pot sa nu fac mentiunea ca acest continut in alcool este un atribut al acestui soi de struguri Garnacha, cultivat in zona Aragón, fiind o zona arida unde este singular prin carcteristicile sale organoleptice usor difirentiabile de alte zone unde se mai cultiva.
Servire si Gastronomie: Temperatura optima de serviré: 18˚C. Este un bun insotitor pentru aperitive, branzeturi, mezeluri, mancaruri ce au la baza carnuri rosii si de vanta, la fel se potriveste de minune cu rata confitata.

5 comentarii:

  1. Cam periculos numele, poate fi confundat cu celebrul californian Caymus :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate, dar asta este si sper sa nu se induca nimeni in eroare,deoarece este o alta poveste...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nadia, Multumesc pentru promovarea Vindependent. O sa incerc sa fac un logo care sa fie mai vizibil pentru tema ta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acesta arată pasiunea pentru Grenache. Îmi place felul tău de a comenta

    RăspundețiȘtergere