duminică, 29 aprilie 2012

SIOSY 2009

Eticheta de pe verso incepe asa: ¿Sirah ori Syrah? ¿Shiraz ori Syrac? Sunt multe formele de a numi acest soi, doar una de a-l intelege: savurandu-l..…”.Un monovarietal cu o trecere de 9 luni prin barici de lemn francez si de o relatie calitate-pret corecta.

Zona de Origine: D.O. Calatayud
Tip de vin: Rosu              
An: 2009
Soi de struguri: Syrah/Sirah 100%
Grad alcoolic: 14%
Crama: Bodegas y Viñedos de Jalón
Pret: 4-5 Euro

Examen  visual: Culoare rosu visina coapta, cu tonuri rubinii-violacee, culoare intensa si lacrimi pronuntate, dar care aluneca rapid pe peretii paharului. Limpede si cristalin.
Examen  olfactiv: Nas de intensitate medie cu arome de fructe rosii compotate, dulceata de cirese, visina, iar barica este bine integrata dandui o anume complexitate, cu tente de lemn prajit, condimente iuti (piper negru), cu un fond pronuntat de eucalipt.
Examen  gustativ: Intra in forta, voluminos si dens, cu tanini inca verzi ce dau  acea astringenta, dar care dupa ceva timp de permanente in sticla se vor rotungi nitel. De o buna aciditate si cu un post gust mediu-larg de fructe compotate si lemn prajit, bine estructurat.
Servire si Gastronomie: Temperatura optima de servire: 16-18 ˚C.
Poate fi un bun isotitor pentru branzeturi, aperitive, prepárate ce au la baza carnuri de pui  si porc, carnuri la gratar, etc,.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu