luni, 23 aprilie 2012

TERRAZAS DEL MONCAYO

    Il avem aici pe fratele mai mare al lui Cayus 2009, ati ghicit, este un alt varietal garnacha, de la aceeasi crama, doar ca un stil total diferit. Un vin elegant, complex si de o croiala moderna, cu 14 luni de barica francesa si cel putin 6 luni de sticla.

Zona de Origine: D.O. Campo de Borja
Tip de vin: Rosu              
An: 2008
Soi de struguri: Garnacha 100%
Grad alcoolic: 15%
Crama: Crianzas y Vinedos Santo Cristo de Ainzón
Pret: 30 Euro

Examen  visual: Culoare rosu cireasa neagra coapta cu tente de violet, dar mai putin proeminente si de o intensitate medie.
Examen  olfactiv: Arome intense de fructe negre maturate, mure,  prune uscate, cu tente de condimente dulci, ciocolata, caramel, cu un subtil fond mineral.
Examen  gustativ: Atac puternic,  un vin concentrat si cu tanini ceva mai fini, dar nelipsiti, chiar amabili as spune, cu un gust de fructe coapte, chiar rascoapte. Gliceric, cu o buna aciditate si un post-gust persitent de condimente dulci, dar si de nitel alcool.
Servire si Gastronomie: Temperatura optima de servire: 18-20˚C. Acest vin ne cere ceva mancaruri mai puternice, pe baza de carnuri, deaorece mancarurile mai lejere ar ramane in umbra lui.


Plantatii de Garnacha la poalele muntelui Moncayo

Un comentariu:

  1. Solo tiene un defecto el vino "30 Euros". Sin duda es un buen vino pero personalmente no estoy dispuesto a pagar mas de 15 Euros por ningún vino.
    Por debajo de ete precio, 15 Euros, existe todo un oceano de vinos por descubrir.

    RăspundețiȘtergere