sâmbătă, 14 aprilie 2012

LOS MONTEROS 2011



Provenit de pe insorita coasta a Valenciei avem aici un vin alb din gama clasicelor mediteraniene, o gama de vinuri dense si cu o personalitate aparte.

Zona de Origine: D.O. Protejata Valencia
Tip de vin: Alb
An: 2011
Soi de struguri: Merseguera, Muscat (Moscatel)
Grad alcoolic: 12%
Crama: Bodegas Murviedro
Pret: 5 Euro

Examen  visual: Culoare galben pai cu tente verzui –lamaiate, limpede si stralucitor.

Examen  olfactiv: Intensitate aromatica medie de flori albe, cu acea nota de tiol, lamaie coapta, cu tuse de ananas compotat, imi aminteste de bomboanele de eucalipt, dar si ceva note de panificatie.

Examen  gustativ: Intra cu eleganta, untuos si voluminos, ma surprinde placut pentru ca il asteptam chiar subtirel, cu acel gust mieros si de iarba uscata, iar retronasal resimtinduse acea lamaie coapta.

Servire si Gastronomie:  Temperatura optima de consum: 8-10˚C.
Pe eticheta scrie ca este un bun insotitor pentru peste, fructe de mare, “paella” si carnuri albe, dar cred ca ar merge si cu ceva aperitive sau canapé-uri mai indraznete, sau daca vreti el singur estae un bun aperitiv.

2 comentarii:

  1. Misto! Pe 2009 si 2010 le-am incercat si eu. Asa-i, te astepti sa fie mai plapand, dar e destul de viguros, fara a-si pierde din finete. Face banii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut George, iti multumesc pentru vizita si sunt de acord cu tine, chiar isi merita banii, gasesti la acelasi pret vinuri ce nu ajung la acest nivel nici pe departe, dar sa vedem cum se prezinta si celelalte vinuri ce am de la aceasta crama.

    RăspundețiȘtergere