miercuri, 9 mai 2012

"BALTASAR GRACIAN" BLANCO DE HIELO 2011

         Primul“Blanco de Hielo” sau “Ice Wine” produs in zona Aragón este unul din localitatea Miedes. O zona cu vite de vie aflate la o altidtudine mare si cu temperaturi scazute in a doua jumatate a lunii noiembrie, find atunci cand se realizeaza recolta. Un vin ce il urmaresc in fiecare an si cred ca este mult mai reusit ca precedentul 2010 si o buna alternativa pentru cei care prefera un semisec, relatia calitate pret fiind razonabila, unde mai pui ca are si o prezentare atractiva, sticla albastra cu capsula si eticheta argintii.

Zona de Origine: D.O. Calatayud
Tip de vin: Alb                 
An: 2011
Soi de struguri: Macabeo 100%
Grad alcoolic: 13.5%
Crama: Cooperativa San Alejandro        
Pret: 7 Euro
 

Examen  visual: Culoare palida galben pai cu tente verzui foarte subtile. Limpede si cristalin.
Examen  olfactiv:  Intensitate aromatica foarte  buna de fan, uscat, compot de ananas, pere coapte, gutui, un punct usor tiolic, dar si elegante note de flori de migdal.
Examen  gustativ: Untuos, foarte gliceric si dulceag, poate cam mult zahar dandu-mi senzatia de nitel mielos, voluminos si de o aciditate echilibrata. Post-gust larg de pere si gutui, dar si de miere de albine, cred ca zaharul ma cam induce in eroare, l-as fi preferat un pic mai sec.
Servire si Gastronomie:  Temperatura optima de serviré 6-8˚C.
Merge bine ca si aperitiv, dar poate insoti canapé-uri, branzeturi, pate-uri, fructe de mare, salate cu foie gras, prepárate din paste, dar si deserturi ceva mai dulci, etc.

Baltasar Gracian 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu