Primul“Blanco de Hielo” sau “Ice Wine” produs in zona Aragón este unul din localitatea Miedes. O zona cu vite de vie aflate la o altidtudine mare si cu temperaturi scazute in a doua jumatate a lunii noiembrie, find atunci cand se realizeaza recolta. Un vin ce il urmaresc in fiecare an si cred ca este mult mai reusit ca precedentul 2010 si o buna alternativa pentru cei care prefera un semisec, relatia calitate pret fiind razonabila, unde mai pui ca are si o prezentare atractiva, sticla albastra cu capsula si eticheta argintii.
Tip de
vin: Alb
An: 2011
Soi de
struguri: Macabeo
100%
Grad
alcoolic: 13.5%
Crama: Cooperativa
San Alejandro
Pret: 7 Euro
Examen visual: Culoare palida
galben pai cu tente verzui foarte subtile. Limpede si cristalin.
Examen olfactiv: Intensitate aromatica foarte buna de fan, uscat, compot de ananas, pere
coapte, gutui, un punct usor tiolic, dar si elegante note de flori de migdal.
Examen gustativ: Untuos, foarte gliceric si dulceag,
poate cam mult zahar dandu-mi senzatia de nitel mielos, voluminos si de o
aciditate echilibrata. Post-gust larg de pere si gutui, dar si de miere de
albine, cred ca zaharul ma cam induce in eroare, l-as fi preferat un pic mai
sec.
Servire
si Gastronomie: Temperatura optima de serviré 6-8˚C.
Merge
bine ca si aperitiv, dar poate insoti canapé-uri, branzeturi, pate-uri, fructe
de mare, salate cu foie gras, prepárate din paste, dar si deserturi ceva mai
dulci, etc.
Baltasar Gracian 2010 |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu