duminică, 3 iunie 2012

MOSCATEL AINZÓN VINO DE LICOR

   Nu sunt o adepta infocata a vinurilor dulci licoroase, dar trebuie sa spun ca in diferite ocazii am degustat cateva exemplare ce m-au surprins. Aici am un vin elaborat prin macerarea la rece a strugurilor, asfel se extrage mai mult cu putinta acele arome primare caracteristice soiului Moscatel (Muscat). Dupa separarea mustului se adauga cantitatea necesara de alcool vinic pentru a evita fermentarea acestuia, obtinandu-se astfel un vin destul de generos in continut de zahar si alcool.


Zona de Origine: D.O. Campo de Borja
Tip de vin: Alb - Vino de licor
An: 2010
Soi de struguri: Moscatel (Muscat) de Alejandria
Gradalcoolic: 15,0%
Crama: Crianzas y Viñedos  Santo Cristo de Ainzón
Pret: 5 Euro

Examen  visual:Culoare galben pai cu reflexe de aur  alb. Limpede si cristalin.
Examen  olfactiv: Miros pronuntat de flori de soc, miere, cu note de lima, chimen dulce, acele bomboane de miere cu lamaie .
Examen  gustativ: Intra cu forta, gliceric si dulce, onctuos si dens, dar in acelasi timp are o aciditate ceva mai pronuntata dand senzatia ca este ceva mai subtirel si racoritor. Post-gust amplu de pura miere, struguri Moscatel pasificati, dar si un fond pronuntat de lichi.
Servire si Gastronomie: Temperatura optima de serviré: 4-8°C.
Nu este un vin ce se poate servi oricand si cu orice, dar ar insoti de minune torturi si dulciuri de orice fel, fructele seci, branzeturile cu mucegai, il putem savura chiar si dupa cafea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu