vineri, 25 mai 2012

TRAVITANA MONASTRELL OLD VINES 2009


Zona de Origine: D.O. Alicante
Tip de vin: Rosu              
An: 2009
Soi de struguri: Monastrell
Grad alcoolic: 13.5%
Crama: Bodegas Murviedro
Pret: 6-7 Euro
        Cel de-al doilea soi de struguri important in Spania, dupa Tempranillo, este Monastrell, astfel devenind tara cu cea mai mare suprafata cultivata cu acet soi. Produce vinuri cu o intensitate coloranta medie si un bun echilibru alcool-aciditate, vinuri cu tanini nu foarte agresivi si care dupa maturare in barici tind a fi dulcii si amabili.

Examen  visual: Culoare intensa de rosu rubiniu cu tonuri caramizii destul de proeminente, semn ca un vorbim de un vin tanar. Limpede si cristalin.
Examen  olfactiv: Intensitate aromatica pronuntata de fructe negre coapte cum ar fi murele, fragute, sirop de visine, se face simtit si baricul cu note de vanilie, scortisoara, putin eucalipt si condimente, mai pe scurt lemn foarte bine integrat.
Examen  gustativ: Intra cu eleganta, pare un pic subtirel, cu o aciditate buna, sunt prezenti si taninii subtili si lemnosi, post-gust larg de vanilie si scortisoara, un vin echilibrat.
Servire si Gastronomie:  Temperatura optima de servire  16-18˚C.

Ar putea insoti orice fel de mancare pe baza de carne rosie,  carnuri de vanat, branzeturi  mai puternice si mezeluri, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu