vineri, 30 martie 2012

CARE TINTO ROBLE GARNACHA-SYRAH 2011


     Cariñena este una dintre zonele cu cea mai veche traditie vitícola si prima in Aragón dupa suprafata cultivata si cantitatea de productie. Este cunoscuta  la nivel mundial mai mult pentru soiul de struguri  numit Carignan (in Franta) sau Cariñena, sau Mazuela (in Spania), decat pentru vinurile sale. O zona de contraste unde se pot gasi de la vinuri traditionale pana la cele mai moderne. Aici va las un vin din aceasta zona, este un cupaj din soiurile Garnacha si Syrah, cu 4 de luni de maturare in barici.

Zona de Origine: D.O. Cariñena              
Tip de vin: Rosu              
An: 2011
Soi de struguri: Garnacha, Syrah
Grad alcoolic: 13.5%
Pret: 5 Euro.


Examen  visual: Culoare proeminenta, de rosu visina cu intense tonuri de violet. Lacrimile lasate de alcool sunt dense prelinganduse incet pe peretii paharului.
Examen  olfactiv: Are nevoie de ceva timp de aerisire. Nas puternic de fructe maturate, cireasa compotata, mi se pare ceva vinos. Isi fac loc si aromele de lemn prajit, de scortisoara, parca ceva violete.  Am impresia ca este un pic oxidat.
Examen  gustativ: Un vin cremos, dar ii lipseste corpulenta, avand o trecere usoara, as spune nesimtita. Ii lipsesc acei tanini vigurosi asfel incat pare lipsit de viata, post-gust mediu cu pronuntate nuante de violete. Sincer, nu mi s-a parut un vin tanar.
Servire si Gastronomie: Temperatura optima de servire: 12-14˚C.  Poate fi un bun insotitor pentru mezeluri , branzeturi maturate si carne alba.
     Dupa parerea mea este un vin comercial ce in acest an nu a raspuns asteptarilor  sau am avut prea mari expectative,  poate a fost de vina sticla, sigur voi avea ocazia sa-l mai probez si daca va fi cazul rectific fara indoiala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu