luni, 5 martie 2012

Albada Macabeo 2011


Dupa cum m-am obisnuit in fiecare an incerc sa degust anumite vinuri tinere pentru a valora calitatea recoltei acestui an. Am degustat vinul alb Albada 2011, un vin echilibrat si cu arome intense de fructe, cunoscut in zona de Aragon. Un macabeo ce se mentine pe aceeasi linie de plutire an de an, un lucru demn de apreciat.


ALBADA 2011

Zona de Origine: D.O.Calatayud                             
Tip de vin: Alb
An: 2011
Soi de struguri: Macabeo 100%
Grad alcoolic: 14%
Pret: 4-5 Euro



Examen  visual: Un vin limpede si cristalin, de culoare galben-pai cu tonuri verzui , dar de o intensitate scazuta. Lacrimile lasate pe peretii  paharului dau impresia unui vin cu suficient alcool.

Examen  olfactiv: Ca prima senzatie ne induce arome de iarba, cimisir (merisor), cu o usoara nota tiol. Se percep intense arome de ananas si banane verzi, dupa un pic timp de aerisire isi face aparitia si marul verde.  Imi da senzatia de note lactice, facandu-ma  sa cred ca vinul a fermentat in presenta drojdiilor mai mult timp sau ca s-au agitat in tot acest proces.

Examen  gustativ: Cu un atac puternic , foarte untuos confirmand concluziile  lacrimilor dense de pe pahar, o armonie perfecta intre glicerina si alcool facandul un vin gras si voluminos, dar cu o buna aciditate, cea a unui vin tanar. Pe cale retronasala  se fac resimtite notele lactice. Un vin echilibrat, cu un post-gust ampliu de fructe tropicale si mar verde.


Servire si Gastronomie: Temperatura optima de servire 6-8˚C. Se potriveste foarte bine cu peste si fructe de mare, pateuri, branzeturi proaspete, supe, preparate din carne cu sos alb; este un bun insotitor pentru pastele cu branza.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu